^

Elektriker – Elinstallationer

Elektriker för mindre och större uppdrag

Vi utför fasta elinstallationer i villor, lägenheter och på kontor. Har du till exempel behov av att inspektera elledningarna i nya huset, dra trefas för installation av spis eller tvättmaskin. eller att tråda om till jordad el så hjälper våra behöriga elektriker dig. Vi jobbar snabbt och effektivt och vanligtvis kan vi ge dig ett pris i förväg. Dock är det alltid bra att veta att när det gäller el i gamla hus så kan man aldrig vara riktigt säker på vad man ska stöta på, om uttrycket tillåts. Ibland får vi leta efter försvunna dosor, eller så är det stopp i något rör vilket försvårar arbetet. I så fall kontaktar vi dig alltid och uppdaterar dig innan vi fortsätter arbetet.

”När det gäller el kan mycket se enkelt ut på pappret, som att dra en ny ledning från elcentralen till ett uttag. Men har man inte tillräcklig kunskap om vad som kan gå snett är det lätt att man gör ett misstag, och när det gäller el kan misstag få väldigt tråkiga konsekvenser”

När det gäller el så är regelverket väldigt begränsat kring vad du får och inte får göra själv. Alltför begränsat tycker vissa, men det finns en anledning till det. Den allra vanligaste orsaken till brand med dödlig utgång i hemmet beror på felaktigt dragen el, ofta av en hemmafixare som läst på nätet hur man ”ska göra”. När det gäller el kan mycket se enkelt ut på pappret, som att dra en ny ledning från elcentralen till ett uttag. Men har man inte tillräcklig kunskap om vad som kan gå snett är det lätt att man gör ett misstag, och när det gäller el kan ett enkelt misstag få väldigt tråkiga konsekvenser.

Kontakta oss idag om du vill ha hjälp av en utbildad elektriker!Bäst att se över elen vid husköp

När du ska köpa ett hus med några år på nacken är det alltid bäst att låta en behörig elinstallatör inspektera eldragningarna innan du slår till. Eldragningarna i gamla hus kan se ut lite hur som helst, och kan ibland vara direkt livsfarlig. Det är alltid bra att veta hur mycket arbete som väntar om elen måste bytas ut.

verktyg för elektriker

Att tråda om, byta ut gamla elledningar och uttag mot nya, är ett av våra vanligaste uppdrag. I ett gammalt hus kan mycket hända med elen. Rör och ledningar kan torka, rosta och spricka. Så länge de ligger still är det oftast säkert men om du till exempel vill byta ett uttag kan det räcka för att det ska uppstå ett fel.

Nya ledningar gör huset säkert

När vi byter ut elledningarna i ett hus drar vi jordad el från en ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Självklart byter vi också ut alla uttag till jordat. Du får ett helt nytt elsystem, som är fackmannamässigt planerat och draget, och du får ritningar på hur allt ser ut, vilket är till stor nytta i framtiden. Om det behövs kan vi även göra infräsningar för nya ledningar, till exempel om du gjort en tillbyggnad eller vill att utanpåliggande el ska dras i väggen i stället. Detta kan med fördel göras om du ändå planerat att måla om.

Få hjälp av en utbildad elektriker!