^

Golvläggning Stockholm | Golvläggare

Vi lägger parkettgolv, massiva trägolv och specialgolv

Välkommen till K3! Hos oss kan du få hjälp med allt inom golvläggning i Stockholm. Vi är ett företag som använder oss av moderna metoder för att uppnå ett klassiskt, hållbart resultat. Vår ambition är inte att vara billigast - det finns alltid någon som kan komma med ett lägre bud - utan det är att göra allt för att du ska få så stor valuta för dina pengar som möjligt. Det gör vi genom att erbjuda en god kundupplevelse genom hela processen, från första kontakt till färdigt golv. Parat med högsta kvalitet på material och utfört arbete lovar vi att du i slutändan kommer att känna att du har gjort det bästa valet av golvläggare i Stockholm.

Vår process börjar alltid med att du kontaktar oss så att vi kan boka in ett möte. Därefter besöker vi dig, går igenom dina önskemål och dina eventuella frågor. Utifrån mötet kan vi sedan presentera en offert där det klart och tydligt framgår vad som ska utföras. Självklart får du ett fast pris på jobbet, inklusive moms. Väljer du att anlita oss, så skickar du in en beställning på arbetet, som sedan utförs enligt offerten. När arbetet är klart stämmer vi av med dig och kollar att du är nöjd. Till slut skickar vi en faktura, där vi redan dragit av eventuell ROT.

Lägga massiva trägolv

Ett massivt trägolv är vackert och känns skönt att gå på. Eftersom det är massivt, det vill säga består av ett och samma stycke trä rakt igenom, så går det också att slipa om många gånger, vilket gör att det har en mycket lång livstid. Massiva trägolv kan läggas med exempelvis furuplankor, eller som parkettgolv med ekstavar. Andra vanliga träslag i massiva trägolv är gran, ask och körsbär.

Ett massivt trägolv skruvas spikas eller limmas fast i underlaget, som oftast är reglar, men också kan vara ett äldre golv. Det gör att det ligger stadigt, men också att det är lite känsligare för fuktrörelser. Det passar heller inte lika bra till golvvärme som andra typer av trägolv. Detta vägs dock för de flesta upp av den gedigna känsla och framför allt skönhet som ett massivt trägolv besitter.

Beroende på var i bostaden golvet ska ligga finns det olika saker att tänka på när det gäller massiva trägolv. Det går att variera utseendet i oändlighet, med val av träslag, plankornas längd och bredd, parkettmönster och så vidare. Vi har sett och gjort det mesta vad gäller massiva trägolv genom åren, och kommer gärna med tips och idéer kring vad som kan passa bra i din bostad.

golvläggning av massiva trägolv i Stockholm

Lägga parkettgolv

Med parkettgolv menades ursprungligen ett massiv trägolv lagt med parkettstavar i olika mönster som till exempel fiskben. Dessa golv dominerade i svenska hem från slutet av 1800-talet och under större delen av 1900-talet, och vi lägger fortfarande många massiva parkettgolv. Nuförtiden menar man dock ofta en annan typ av golv när man pratar om parkettgolv, nämligen lamellparkett. Lamellparkett är uppbyggda av flera lager trä som limmats med fibrerna mot varandra för att uppnå en högre stabilitet. Lamellerna tillverkas i stavar, som limmas ihop och säljs i färdiga plankor.

Vanligtvis består en lamellparkett av tre lager; underst ett skikt av gran eller furu, följt av ett tvärgående lager av spånskiva eller plywood och överst det träslag som är tänkt att utgöra golvytan. Här är ek, bok och ask vanliga, men det finns lamellparkett i ett stort antal träslag. Det översta skiktet är alltid minst 25 mm tjockt, vilket gör att det kan slipas om flera gånger. Eftersom skikten limmas mot varandra bildas ett mycket slitstarkt och hållbart golv, som inte är känsligt för värme eller fuktrörelser.

Vi lägger både lamellparkett och massiva parkettgolv efter dina önskemål. Våra kunniga och erfarna golvläggare har erfarenhet av hundratals olika parkettmönster och kommer gärna med förslag på vad som kan passa i din bostad.

nylagt parkettgolv
Vi lägger klickgolv, parkettgolv, lamellparkett och specialgolv!

Övriga golv

Vill du ha ett lite annorlunda golv i något rum så fixar vi det. Varför inte ett skeppsgolv, som kan ge en marin känsla till ett rum med sjöutsikt. Ett skeppsgolv läggs med smala plankor med en nedfräst gumminåt, som ger skeppsgolvet dess karaktäristiska utseende. Golvet blir mycket tåligt och vackert.

Vi lägger naturligtvis också golv i andra material än trä; som klinker- och tegelgolv, gjutna betonggolv, linoleummattor och så vidare. Att variera golvtyperna i en bostad ger ett levande och dynamiskt intryck, och är dessutom i många fall mycket praktiskt. Varför inte lägga massiv parkett i vardagsrummet, lamellparkett eller heltäckningsmatta i sovrummen, stenplattor i köket och klinker i hallen? Oavsett vad du väljer finns vi här för att hjälpa dig att göra verklighet av dina idéer.

skeppsgolv