^

Bygga altan

Få hjälp med att bygga din altan i Stockholm

Behöver du hjälp med att bygga en altan? Då kan vi på K3 stå till din tjänst, med förstklassigt snickeriarbete och en bra kommunikation, från planering till färdigt utförande. Vi är ett hantverksföretag i Stockholm som utmärker oss genom att erbjuda bästa tänkbara kvalitet till bästa pris. Vi är kanske inte alltid billigast, men vi har nöjdast kunder, vilket ett besök på till exempel reco.se kan vittna om.

En altan kan se ut på många sätt, från ett enkelt trädäck till ett exklusiv uterum med räcke, markiser, utekök och allt vad man vill. Vi hjälper dig gärna att utforska möjligheterna att bygga din drömaltan, allt ifrån funktion till materialval. För oss är det otroligt viktigt att du som kund känner att du får vad du betalar för. Därför stämmer vi alltid av med dig både innan och efter ett utfört arbete så att vi är hundra procent säkra på att vi vet vad du vill ha.Så går det till

När du kontaktar oss bokar vi först in ett möte, där vi kommer hem till dig och tittar på möjligheterna att bygga altan. Det finns många parametrar att tänka på , som till exempel hur altanen ska placeras för att få ut maximalt av solljus. Om altanen ska placeras marknära eller högre upp är också en viktig fråga; i det senare fallet kan bygglov behövas, vilket vi i så fall kan hjälpa till med. Dessutom behöver vi gjuta plintar som altanen kan vila på.

När vi har all information vi behöver kan vi sammanställa ett förslag på altanens utförande och dessutom en offert med ett fast pris. Väljer du att anlita oss för jobbet så kör vi igång utan vidare dröjsmål.

Förberedelser inför altanbygge

När en altan ska byggas är det viktigt att se till att marken blir fri från ogräs och sly. Därefter läggs en markduk ut som täcks med singel. Om altanen ska vara marknära räcker det sedan med stenplattor som underlag, men om altanen ska upp i höjd krävs att vi gjuter betongplintar. Därefter är det i princip bara att sätta igång med altanbygget.

Ett bygglov kommer antagligen att krävas om altanen ska upp i höjd mer än 0,6 meter, eller om altanen ska ha ett byggt tak. Det är oftast lätt att få bygglov för bygge av altan och vi hjälper dig gärna med att fylla i bygglovsansökan.

altan till trähus

Vanliga frågor om att bygga altan

Vilket träslag passar bäst till en altan?

Oftast byggs altaner av så kallat tryckimpregnerat virke. Tryckimpregnerat virke är bättre på att stå emot röta som kan uppstå i fuktiga utomhusmiljöer och passar därför bra i vårt svenska klimat. Det vanligaste träslaget är furu men också olika typer av ädelträ förekommer ofta, som till exempel teak, mahogny och ek.

Hur stor får en altan vara?

En marknära altan räkna som ett trädäck och kan i princip vara hur stor som helst. Bygger du en upphöjd altan är det viktigt att den förhåller sig till husets proportioner och är den högre än 0,6 meter så kommer du antagligen behöva ansöka om bygglov. Du kan i princip bygga ett extra rum av din altan, med tak och räcken eller inglasning, men detta kommer att kräva bygglov och förutsätter att altanen inte avviker från detaljplanen i området där du bor.

Kan man bygga in en pool eller badtunna i altanen?

Vill du ha utrymme för en liten pool, en badtunna eller ett utekök så går det att ordna när vi planerar din altan. Man kan också bygga in dessa faciliteter i en redan färdig altan, men smidigast är förstås att planera det från början. Pool eller badtunna ställer förstås ännu högre krav på virket, vilket man i så fall måste tänka på.

Låt proffsen bygga din altan!