^

Platsbyggd garderob

Anlita snickare för platsbyggd garderob

Det är inte alla rum som passar för köpta garderober i standardmått. I äldre bostäder, i villor och i radhus passar det i många fall bättre med platsbyggda garderober. En platsbyggd garderob kan anpassas både efter behov och efter rummets utseende, och går i princip att bygga på ett snyggt sätt i vilket rum som helst, med lite kreativitet och hantverksskicklighet. Och det är där vi kommer in.

Våra erfarna snickare hjälper dig med att bygga garderober där du behöver dem. Vi hjälper till från mätning och planering tills att dina nya garderober är färdigställda. Att anlita snickare garanterar dig ett professionellt utfört arbete, som dessutom subventioneras med hjälp av ROT-avdraget.Så går det till

När du vill ha en platsbyggd garderob börjar vi med att fastställa hur mycket utrymme du behöver i den. Därefter ser vi hur mycket golvyta den får ta upp. Det fina med platsbyggda garderober är att de inte behöver vara helt rektangulära, utan kan följa rummet i till exempel ett hörn eller på en rundad vägg. Det ger möjligheten att skapa en garderob som helt och hållet smälter in i rummet och blir som en naturlig del av det. När ritningarna är klara får du ett förslag på utförande och en offert med ett fast pris. Vi kan naturligtvis också bygga enligt ritningar du tagit fram och efter dina specifika önskemål.

Förberedelser

Beroende på hur många garderober som ska byggas och på vilka platser de ska stå, behöver du se till att det finns arbetsutrymme i bostaden och plats att komma in med verktyg och virke. I övrigt behöver du inte göra mycket innan vi kommer, men var beredd på att det kommer att låta och damma en del, så att täcka för möbler i anslutning till arbetet är alltid att rekommendera. Vi spärrar naturligtvis av det värsta med plast.

Vanliga frågor om platsbyggda garderober

Blir det dyrt att anlita snickare för en platsbyggd garderob?

En platsbyggd garderob byggd av en snickare blir vanligtvis något dyrare än att köpa en garderob med standardmått, men priset vägs med råge upp av den ökade funktionaliteten och framför allt av hur bra en platsbyggd garderob passar in i rummet. Glöm inte heller att du kan dra av 30% av arbetskostnaden med hjälp av ROT.

Var placerar man en platsbyggd garderob bäst?

Det allra bästa när det kommer till platsbyggda garderober är att placera dem i utrymmen som annars är svåra att utnyttja, som små prång eller rumsdelar med många vinklar. Generellt med garderober gäller ju dessutom att de med fördel placeras så långt från fönstren som möjligt, och det gäller även platsbyggda garderober

Går det att få belysning i en platsbyggd garderob?

Absolut, att dra in el och armatur för garderobsbelysning är inga problem. Det går att installera både vanligt ljus med på- och avstängningsknapp, eller en ljuslist med sensor som tänds när du öppnar garderoben.

 

En platsbyggd garderob utnyttjar utrymmet till max!