^

Badrumsrenovering - Plattsättning - Tvättstuga

Allt inom badrum

Vi erbjuder ett stort utbud av tjänster för badrum – badrumsrenovering, bilning, snickerier, el, VVS, måleri, plattsättning m.m. Utöver badrum kan vi även hjälpa dig med att renovera eller bygga ny tvättstuga. När du anlitar oss för en badrumsrenovering eller liknande så tar vi hand om all planering och koordination av arbetet och ser till att det flyter på enligt plan. Med denna typ av totalentreprenad kan vi dessutom redan innan arbetet sätter igång erbjuda ett fast pris på renoveringen och i normala fall tillkommer inga extra kostnader. Enkelt och tryggt för dig som kund.

Lämna dina uppgifter i vårt smidiga kontaktformulär för en kostnadsfri offert på badrumstjänster.Badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett stort projekt, och vanligtvis ganska så kostsamt. Likväl måste alla badrum renoveras med jämna mellanrum. Man brukar generellt säga att ett badrum med normalt slitage bör bytas ut minst vart tjugonde år, men det kan så klart variera. Ett äldre badrum kan vara i gott funktionellt skick, medan ett badrum som kanske bara har tio, femton år på nacken kan vara i stort behov av en renovering.

”Ett badrum utan en effektiv fuktspärr utgör en säkerhetsrisk för hela byggnaden, liksom en ekonomisk risk för bostadsinnehavaren, eftersom åldersavdraget i hemförsäkringen gör att man får ut mindre i ersättning ju äldre badrummet är”

Det finns två huvudanledningar till att renovera badrummet. Det ena är det estetiska. Att dagligen utsättas för vatten, ånga och värme sliter på alla material och det dröjer inte många år innan ett badrum börjar uppvisa ålderstecken. Många vill renovera badrummet när det börjar visa tecken på slitage. Att ett badrum ser slitet ut betyder dock inte att det måste renoveras.

modernt badrum

Däremot är den andra anledningen desto viktigare, nämligen att se till att badrummet är säkert. Ett säkert badrum skyddar den omgivande byggnaden genom en effektiv fuktspärr, och vatten och avloppsrör, elledningar och armaturer är i gott skick. Ett badrum utan en effektiv fuktspärr utgör en säkerhetsrisk för hela byggnaden, liksom en ekonomisk risk för dig som bostadsinnehavare, eftersom åldersavdraget i hemförsäkringen gör att du får ut mindre i ersättning vid en fuktskada ju äldre badrummet är.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Ingen badrumsrenovering är den andra lik, åtminstone inte när det kommer till detaljerna. Ju mer vi vet om ditt badrum på förhand, desto lättare blir det att uppskatta tidsåtgången. Men generellt brukar vi säga att för ett mindre badrum handlar det om en till två veckor, och en renovering av ett större badrum kan ta dubbla tiden.

Under större delen av tiden går det inte att använda badrummet, så om ni inte har en extra toalett och duschutrymme så kan det vara en utmärkt idé att passa på att låta göra renoveringen när ni är bortresta. Självklart gör vi alltid vårt bästa för att er badrumsrenovering ska gå så snabbt och smärtfritt som möjligt.

Plattsättning

Hos oss jobbar auktoriserade och erfarna plattsättare med behörighet för våtrum. Keramiska plattor är idag det populäraste materialet för golv och väggar i badrum, men det kräver också mer omsorg än en våtrumstapet eller våtrumsmatta. Kakel och klinker andas och släpper igenom fukt, vilket gör det oerhört viktigt att se till att det bakomliggande tätskiktet är säkert och intakt.

Nuförtiden finns kakel och klinker med en lång rad olika utseenden och kvaliteter. Våra duktiga plattsättare hjälper dig gärna att botanisera i det stora utbudet och hitta rätt utseende och stil till ditt badrum. Genom att kombinera färger och storlekar på plattorna kan vi åstadkomma en unik stil som du trivs med. Det är, som man brukar säga, endast fantasin som sätter gränserna.

Tvättstuga

En tvättstuga är också ett våtrum, och det ställs också samma krav för en tvättstuga som för ett badrum. Det ska finnas en fuktspärr och ventilationen ska vara god. Golvet ska ha ett fall mot en golvbrunn av godkänt snitt. Alla material ska vara fukttåliga och all el och VVS ska vara dragen av hantverkare med behörighet.

Vill du renovera din tvättstuga, eller kanske bygga en ny separat tvättstuga i din bostad, så hjälper vi dig gärna. Vi ser till att du får en snygg och säker tvättstuga som uppfyller dagens krav, som för övrigt är betydligt högre idag än vad de var för bara några år sedan. Naturligtvis kan vi även vid en badrumsrenovering hjälpa dig att inreda en del av badrummet till en mindre tvättstuga.

Säker och auktoriserad badrumsrenovering!