^

Golvslipning Stockholm

Vi slipar ditt golv - Dammfritt och med garanterat resultat

Behöver ni hjälp med att slipa ert trägolv? Vill ni ha tips om ytbehandling av ert parkettgolv? Kontakta oss för en offert på golvslipning i Stockholm eller en kostnadsfri besiktning med förslag på åtgärder.

Vi slipar de flesta typer av trägolv och parkettgolv och kan även erbjuda ett stort urval av ytbehandlingar. Tack vare den senaste tekniken med dammfri golvslipning slipper du damm som riskerar sprida sig i bostaden, något som även minskar tiden som man behöver vänta mellan slipning och ytbehandling.

Vi finns i centrala Stockholm men arbetar i hela Storstockholmsregionen. Vi åtar stora som små uppdrag och lämnar garanti på resultatet. 

Golvslipning i Stockholm med omnejd

Välkommen till k3 gruppen. Vi hjälper dig med golvslipning i Stockholm och i närliggande kommuner. Vi använder oss av den senaste dammfria tekniken och kan slipa allt från fiskbensparkett till massiva trägolv.

Vi anpassar golvslipningen efter vilken typ av golv det handlar om - hårdare golv såsom ek- och bokgolv kräver ett annat handlag än mjukare golv som furu- och grangolv. Vi erbjuder sedan en rad olika ytbehandlingar för att sätta mer prägel på golvet. Såpa och lut för den rustika stilen, lack för en klassisk parkett, hårdvaxolja för en modernare stil och lasyr för dig som vill ha in mer färg.

"Golvslipning

Dammfri golvslipning är den nya vägen att gå

Dagens moderna golvslipningsmaskiner har löst ett av de större problemen med golvslipning; dammet. Tidigare kunde du behöva täta alla dörrar och fönster för att undvika att dammet spred sig i hela bostaden. Numera suger maskinen bekvämt upp allt överflödigt damm och gör att det endast behövs en enklare avtorkning efter avslutad slipning. Därefter kommer såklart ytbehandlingen som låser ytan och skyddar den för en längre period.

Välj mellan ytbehandlingar såsom olja, hårdvaxolja, lack eller lut för att sätta en personlig prägel på ditt nyslipade golv. 

dammfri golvslipning
Nytt golv på nolltid!

Går det att slipa alla typer av trägolv?

De flesta trägolv går att slipa, så till vida att de inte har slipats så pass många gånger att de inte har någon yta kvar att slipa ner. Vi hjälper dig gärna och ser efter om det finns möjlighet att slipa just ditt golv. 


 • Massiva trägolv kan man slipa många gånger. Dessa har en solid kärna av trä och kan slipas upp till 6-7 gånger beroende på tjocklek.

 • Lamellparkett kan slipas ungefär upp till 3 gånger beroende på fabrikat och kvalitet. Samt om det rör sig om skador som ska slipas ner eller endast vanligt slitage.


 • Parkettgolv med grövre toppskikt kan slipas upp till ungefär 5 gånger, även här beroende på fabrikat och kvalitet.


 • Klickgolv kan inte slipas. Dock har de en hårdare yta som kompenserar för detta. Plus att de kostar betydligt mindre än ett äkta parkettgolv.


Sätt din egen prägel på golvet med rätt ytbehandling

Efter utförd golvslipning behandlar vi golvet för att det ska skyddas och få en vacker yta. Olika typer av golv fungerar bäst med olika typer av ytbehandlingar, men till syvende och sist är det ändå din smak som bestämmer hur slutresultatet ska bli. Vill du ha en lantlig touch kanske du vill ha såpad finish, något som passar extra bra på furugolv i hela plankor. Är du ute efter ett golv där trästrukturen förstärks och fördjupas kan ett oljat golv vara att rekommendera. Oavsett vad du väljer kan vi på K3 gruppen hjälpa dig hitta rätt.

Här listar vi några av de ytbehandlingar som vi kan erbjuda

 • Olja: Förhöjer träets egenskaper. Mjuk att gå på. Kräver en del underhåll


 • Hårdvaxolja: Tåligare än olja men med samma djupa färg. Kombination av oljans och lackets egenskaper. En allround-behandling


 • Lack: Kraftigt skydd. Blank yta. Klassisk behandling för parkettgolv.


 • Såpa: Gråvit yta. Rustikt utseende. Kräver många behandlingar för att nå rätt resultat. 


 • Lut: Gör golvet ljust/vitt och ser till att det behåller ljusheten. Behöver kombineras med en skyddande behandling som lack eller olja.


 • Bets: Svag färgning av golvet. Välj mellan en rad olika nyanser.


 • Vax: Ger en tålig yta. Mjukare än lack. Dekorvax kan användas för att sätta färg på golv.
ytbehandlingar för slipade trägolv

Vi arbetar i hela Storstockholmsregionen

Oavsett om du bor i Haninge i söder, Ekerö i väster, Upplands Väsby i norr eller i centrala Stockholm kan vi hjälpa dig med dammfri golvslipning av högsta kvalitet. Vi har god lokalkännedom i hela regionen och är vana att arbeta i allt från stora sekelskiftesvillor till mindre lägenheter och radhus. Här kan du läsa mer om några av de platser i Stockholm vi arbetar på:

Östermalm
Södermalm
Lidingö
Nacka
Bromma
Solna
Sollentuna
Vällingby
Järfälla
Huddinge

Garanti, ekonomi och säkerhet

Vi lämnar alltid två års garanti på alla våra arbeten. Känner du att du är missnöjd med resultatet av en golvslipning eller en ytbehandling är det viktigt att du återkopplar till oss så att vi kan åtgärda eventuella problem. Vi är ansvarsförsäkrade för att garantera såväl din som våra anställdas säkerhet. Du kan även göra ROT-avdrag på samtliga golvslipningar. Vi sköter det administrativa så att du endast ser avdraget på slutfakturan. Smidigt och enkelt.

golvslipare i Stockholm
Vi är experter på golv!